Verisure Alarm Review, Ervaringen en Prijs

Dit alarmsysteem WEL of NIET kopen?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Verisure alarm review

Het Verisure alarmsysteem. We merken dat steeds meer mensen willen weten wat een Verisure alarm kost en wat de ervaringen zijn.

Helaas is een alarmsysteem tegenwoordig bijna een verplichting geworden om je thuis veilig te kunnen voelen.

Iedereen heeft tegenwoordig wel iemand in zijn of haar omgeving die een inbraak heeft meegemaakt. Als je dit meemaakt dan is jouw veilige gevoel thuis in één klap weg.

Weet je dat een inbreker maar maximaal 5 minuten de tijd nodig heeft? In die 5 minuten breken zij in en nemen zij jouw waardevolle spullen mee. Zonder alarm systeem nemen ze zelfs langer de tijd omdat ze weten dat er toch niemand wordt gewaarschuwd.

Een alarmsysteem verlaagd deze tijd drastisch en steeds meer alarm installateurs stunten hiermee, waaronder Verisure.

Maar is dit alarmsysteem van Verisure echt zo goed als de reclames doen denken? Wij zochten alles voor jou uit en bespreken dit in deze Verisure review.

Benieuwd of dit alarmsysteem iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Wat is Verisure?

Verisure is een bedrijf dat alarmsystemen en camerasystemen installeert. Het bedrijf Verisure valt onder het welbekende SECURITAS DIRECT BV.

Hun doel is om zoveel mogelijk mensen een veiliger gevoel te geven en vooral te behouden in hun eigen woning.

Jouw eigen woning is namelijk het enige waar jij echt jezelf kan zijn en veilig kunt voelen. Als hier abrupt verandering in wordt gebracht door bijvoorbeeld een inbreker of brand dan kan dat gevoel voorgoed veranderen.

Verisure heeft dan ook voor elk doel een oplossing in hun assortiment.

Wel moet ik erbij zeggen dat elke goede en erkende beveiligingsinstallateur dit ook heeft. De vraag is natuurlijk waarom je dan nog voor Verisure zal kiezen als dit allemaal ook te krijgen is bij een ander. Daarom deze uitgebreide Verisure review.

Één van de oplossingen waar Verisure opvallend anders is dan andere systemen is de dubbele verificatie. Dit houd in dat zij door middel van camerabeelden en geluid kunnen verifiëren dat er echt wat aan de hand is.

Als er echt een inbraak wordt gepleegd zouden zij zelfs de politie, brandweer of ambulance kunnen alarmeren.

Verisure Componenten

Wat biedt verisure?

Zoals ik hierboven al vertelde heeft Verisure voor elk doel een oplossing in hun assortiment. Het systeem wat hun aanbieden is volledig draadloos waardoor je het in elke bestaande situatie kan toepassen.

Van een inbraaksysteem tot aan camera’s en rookmelders Verisure heeft het.

Bewegingssensoren

Het alarmsysteem van Verisure heeft een aantal futures en dat is dat er in de bewegingssensoren een camera zit verwerkt.

Zodra de bewegingsmelder een alarm veroorzaakt maakt deze gelijk ook een aantal foto’s welke direct door de meldkamer gezien kunnen worden.

Als het klopt dat er op de foto’s een inbreker te zien is dan betekend dat een dubbele verificatie (Alarm en beeld) en mogen zij de politie inlichten.

Trilcontacten

Net als de bewegingsmelder zijn de trilcontacten van Verisure ook draadloos. De trilcontacten worden gemonteerd op de kozijnen van de ramen en duren.

Zodra er iemand met een koevoet, schroevendraaier of het raam wil inslaan geeft het trilcontact een alarmsignaal af naar de centrale unit.

Deze laat de sirene doen afgaan en meld dit door aan de meldkamer van Verisure.

Het is gelijk ook een magneetcontact. Verisure zegt dat hun de enige zijn met deze techniek, maar dat is onzin. Dit bestaat al jaren en elk alarmsysteem heeft dit ook. In de praktijk minder vaak gebruikt ivm de vele valse alarmen.

Rookmelders

Op het alarmsysteem van Verisure kunnen ook draadloze rookmelders op worden aangesloten.

Het mooie van deze rookmelders is dat deze onderling communiceren. Gaat er één van de melders in alarm dan zullen de andere ook een alarm veroorzaken.

Dit is nog niet alles, er zit namelijk ook een ingebouwde speaker in die jou precies verteld waar er brand is.

Ook de meldkamer kan tijdens een brandalarm door middel van de fotobewegingssensoren meekijken en indien nodig de brandweer alarmeren.

Centrale Unit, Codepaneel en Sirene

Net als elk alarmsysteem heeft het een centrale unit (de computer zeg maar) een codepaneel en een sirene nodig.

Zonder deze drie dingen is het geen alarmsysteem en zou je er niets mee kunnen.

Het design van deze drie componenten vind ik zelf erg mooi en past in elk interieur.

Centrale Unit

De centrale unit is ongeveer net zo groot als een modem en zal door het kleine formaat in elke meterkast geplaatst kunnen worden.

Als we in hun beschrijving lezen zien we dat met een stroomuitval de accu in de centrale unit 24 uur meegaat. Dit is niet gek want volgens de wet is dit verplicht en gelukkig voldoen zij hieraan.

Deze centrale unit zou aangesloten moeten worden op stroom, internet en heeft de mogelijkheid ook via een simkaart te communiceren.

Codepaneel

Het codepaneel van Verisure vindt ik zelf een erg mooi kastje het enige wat ik niet snap is dat de twee SOS knoppen zo erg opvallen.

Stel je zal overvallen worden dan ga je echt niet op deze twee knoppen drukken.

Een ander groot nadeel is dat zij gaan praten via de speaker wat de overvaller in paniek zal doen raken. Ik vraag me af hoe zij hiermee omgaan.

Overige componenten

Buiten de bewegingssensoren, trilcontacten en magneetcontacten heeft Verisure nog een aantal extra componenten.

Zij hebben onder andere een draadloze watersensor voor bijvoorbeeld de wasmachine en een keytag om het alarm zonder code in en uit te schakelen.

Om erachter te komen wat Verisure bij hun alarmsysteem nog meer te bieden heeft raad ik jou aan deze website te bezoeken.

Full HD IP Camera’s

Verisure bied buiten hun alarmsysteem ook camera’s aan.

De camera’s die hun leveren communiceren door middel van WiFi, maar zouden wel op een vaste spanningsbron aangesloten moeten worden.

Zelf ben ik niet zo’n voorstander van Wifi camera’s omdat deze in de praktijk makkelijker gehackt kunnen worden.

Dit wil niet zeggen dat de Verisure camera’s niet goed beveiligd zijn en dus makkelijk zijn te hacken. Ben het nog nergens tegengekomen dus laten we er maar vanuit gaan dat zij dit op orde hebben.

De kwaliteit is uitstekend. Het zijn allemaal 1080p hd camera’s en zijn te bekijken via de Verisure app.

Ook de meldkamer van Verisure zou hier mee kunnen kijken als er een alarm melding is en sneller kunnen reageren op verdachte situaties.

Hoe werkt het Verisure alarm?

Het Verisure alarm kan je in- en uitschakelen door middel van een code op het codepaneel, maar ook via de app of een keytag.

Er zijn twee type codepanelen. Bij de één heb je cijfertoetsen en op de ander zitten twee knoppen waarmee je in een keer in of uit kan schakelen.

Het codepaneel met cijfers zal bij de deur komen te hangen waar jij normaal gesproken naar buiten gaat. Dit zal bij de meeste mensen de voordeur zijn.

De andere is een optie op het alarm en zou je boven in de hal of bijvoorbeeld naast je bed kunnen plaatsen.

Met dit codepaneel schakel je namelijk alleen de nachtstand in of uit. Dit betekend vaak dat de bewegingsmelder op de overloop tijdelijk uitgeschakeld is.

Doormelding naar de meldkamer (PAC)

Verisure heeft zijn eigen meldkamer. Hier is Verisure verschillend dan andere alarm installateurs, want deze meldkamer is alleen voor Verisure klanten.

Het mooie hiervan is dat de meldkamer met maar één soort alarmsysteem te maken heeft en hier dus helemaal in gespecialiseerd is.

Officieel bestaat de meldkamer voor alarmsystemen niet meer. Dit heet tegenwoordig de PAC (Particuliere Alarm Centrale). Onder andere de Politie heeft een meldkamer.

Als jou Verisure alarmsysteem een alarm veroorzaakt stuurt deze een melding naar de PAC. De PAC monitort dit 24 uur 7 dagen per week.

Als zij een inbraak melding binnen krijgen worden er door de camera’s in de bewegingssensoren foto’s naar de meldkamer verstuurd. Op dat moment activeert de meldkamer ook het stil meeluisteren. Zo kunnen zij direct zien en horen of het daadwerkelijk om een inbraak gaat.

De meldkamer van Verisure zal direct contact opnemen met de eerste op de bel lijst. Neemt deze na twee keer bellen niet op gaan zij naar de volgende op de lijst.

Politie

Verisure kan ook beslissen de politie te bellen. Dit doen zij alleen als er een dubbele alarm verificatie is geconstateerd.

Een dubbele alarm verificatie is een alarm melding in combinatie met visueel bewijs dat er een ongewenst persoon in de woning is.

Dit doen zij onder andere door middel van de bewegingssensoren met ingebouwde camera.

Brandweer

Dit geldt ook voor het inschakelen van de brandweer. Hiervoor zullen zij een dubbele alarm verificatie voor moeten hebben.

De dubbele alarm verificatie zal dan zijn een rookmelder die in alarm is en visueel beeld door de bewegingssensor.

Is Verisure ook voor bedrijven?

Verisure biedt zijn alarm niet alleen voor particulieren aan.

Heb jij een bedrijf en wil jij dit beveiligen door middel van een Verisure alarm dan kan dat.

Verisure heeft net als elk ander beveiligingsbedrijf ook oplossingen voor bedrijven.

Vraag hier vrijblijvende jou offerte aan: >> Offerte aanvragen <<

Verisure offerte aanvragen?

Via de website van Verisure Nederland kan je offerte aanvragen voor jou woning of bedrijf.

Zo’n offerte aanvragen gaat echt super simpel. Het enige wat je hoeft te doen is 10 vragen te beantwoorden met betrekking tot de bouw van jou woning en een aantal persoonlijke vragen.

Hierna vul je jou telefoon nummer in zodat Verisure contact met je kan opnemen.

Wat gaat er nu gebeuren?

In de meeste gevallen zal Verisure snel contact met je opnemen om het één en ander te bespreken.

Dit zullen onder andere nog een aantal standaard vragen zijn en om een afspraak te maken wanneer er iemand kan komen kijken. Het langskomen is om de situatie te bekijken zodat er een goed beveiligingsplan kan worden gemaakt.

Nadat alles besproken is zal er een passende offerte voor je gemaakt worden en heb je alle tijd om erover na te denken.

Zit je er gelijk aan vast?

Nee. Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend. Denk er rustig over na, want een beveiligingsinstallatie kost vaak een smak geld.

Als jij een alarmsysteem van Verisure besluit te nemen is er één verplichting waar je één jaar aan vast zit en dat is een één jarige aansluiting op de meldkamer.

Verisure Alarm Prijs

Wat de Verisure alarm prijs is moeilijk te zeggen. De prijs van een alarmsysteem is moeilijk te bepalen zonder dat er daadwerkelijk goed naar de situatie is gekeken.

De prijs ligt helemaal aan de hoeveelheid sensoren en contacten er nodig zijn om het object te beveiligen.

Om jou een indicatie te geven kan ik je zeggen dat de prijs ergens tussen de €500,- en de €1000,- ligt. Dit is exclusief het maandelijkse bedrag van de meldkamer en onderhoudscontract.

De meldkamer kost rond de €40,- per maand.

Als ik eerlijk moet zijn vind ik de prijs reuze meevallen. Als we naar een ander erkende alarminstallateur gaan kijken betalen we toch al gauw rond de €1800,-

De meldkamer van Verisure is dan wel weer duurder dan de meest voorkomende meldkamers (Prijs Verisure gemiddeld €40,- x 12 = €480,- per jaar).

Meldkamer SMC betaal je rond de 330,- per jaar en Alarm Meldnet rond de €220,- per jaar.

Verisure ervaringen

Op internet zijn er een hoop verschillende Verisure ervaringen te vinden.

De meeste mensen gaan niet op internet zitten om een positieve reactie te gaan plaatsen over een bepaald product. Mensen die in negatieve ervaringen hebben met een product gaan daarin tegen wel online om hun mening te delen.

Om een duidelijker beeld te geven heb ik hieronder een aantal Verisure ervaringen voor je op een rijtje gezet.

Positieve reacties:

 • Jan zegt: Uiterst tevreden met het alarmsysteem van Verisure. Zowel voor thuis als op de zaak. Zeer makkelijk te bedienen en reageren snel.
 • Diederick zegt: Security is uitstekend, zowel techniek als de alarmcentrale werken prima. Niet de goedkoopste maar wel heel goed.
 • Hans zegt: Heb goede ervaring met dit bedrijf en de vertegenwoordiger die bij ons is geweest. Zeer snelle service en goede apparatuur die doet wat wij willen.
 • Goed alarmsysteem! Heb jullie systeem nu al een poosje en het werkt allemaal naar behoren.

Negatieve reacties:

 • Frans: Ik vind het zeer irritant dat ik klantenwervings Mail krijg terwijl ik al lang klant ben. Ook krijgen nieuwe klanten allerlei aanbiedingen maar bestaande klanten niet. Tenslotte af en toe een belletje of je tevreden bent.
 • Het is een goed systeem. Alleen maandbedrag is erg hoog. Wordt ook elk jaar duurder. We zitten nu al ongeveer op dubbele maandbedrag van waar we mee begonnen zijn in 2011.
 • Wij zijn best wel blij met het alarm maar een ding begrijpen wij niet 2 familieleden hebben meer componenten voor haast hetzelfde maand bedrag hoe kan dat daar willen wij wel uitleg over hebben

Het valt eigenlijk op dat er op de grote reviewsites een hoop positieve reacties staan met af en toe een negatieve zoals hierboven.

Het is wel duidelijk dat het grootste gedeelte erg tevreden is over het Verisure alarmsysteem.

Eindconclusie Verisure review

Als je opzoek bent naar een betrouwbaar en goed alarmsysteem dan is Verisure een uitstekend bedrijf.

De kosten voor het alarmsysteem vallen bij aanschaf reuze mee, maar door het maandbedrag kom je uiteindelijk wel duurder uit dan bij de meeste erkende installateurs.

Wat ik zelf echt een pluspunt van Verisure vind zijn de bewegingssensoren met ingebouwde camera.

Om namelijk de politie te kunnen sturen moeten zij 100% zeker weten dat er ook daadwerkelijk wordt ingebroken. Door deze oplossing kunnen zij dit met zekerheid melden bij de politie.

Verisure is een goed alarmsysteem, maar om te zeggen of dit ook echt iets voor jou situatie is kan ik niet zeggen. Vraag een offerte aan en kom erachter of dit jou ideale alarmsysteem is!

Verisure Alarmsysteem
Verisure Alarmsysteem

Beoordeling door Loes,

15 dec 2020
4

2 reacties op “Verisure Alarm Review, Ervaringen en Prijs

 1. Waardeloos bedrijf!

  Verisure beloofd je een opleiding en coaching. Dit maken ze helemaal niet waar, je word van de 1ste dag op pad gestuurd zonder begeleiding of coaching en als je niets hebt verkocht word je er de dag erna op aan gesproken alsof je een ervaren verkoper bent.

  Verisure gaat niet op de inhoud in en kijkt ook niet waar ze jou als verkoper kunnen versterken. Heb je na 2 weken niets verkocht word je ontslagen. Ook als je een beetje weerwoord geeft dan word je ook per direct ontslagen. Heel erg bureaucratisch bedrijf, de kilometers die ik heb gereden worden ook niet vergoed.

  Ook goedemorgen s’ morgens zeggen en elkaar wat gunnen bestaat bij Verisure niet.

  Werkelijk schandalig.
  Pas op voor als je hier gaat werken je bent niet meer dan een nummer.

  Cijfer: een 1 zeer slecht!

 2. Jammer dat het verhaal zo slecht geschreven is. Veel taalfouten, maar daar mag je tegenwoordig niet meer over zeuren🤔

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.