SMMB Masterclass Review (Boyd Hoek)

De weg naar financiële vrijheid?

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
SMMB Masterclass review

Welkom op de SMMB Masterclass review van Reviewland. Met de SMMB Masterclass van Boyd Hoek leer je stap voor stap een succesvol Social Media Marketing Bureau op te zetten.

Altans dat beweerd Boyd Hoek, maar is dit ook echt zo of is dit weer zo’n online guru waar je eigenlijk niets aan hebt?

Wij van Reviewland hebben de cursus aangeschaft en kunnen jou eigenlijk al vertellen dat dit een geweldige cursus is. Het is een zeer lucratief verdienmodel, maar het is niet voor iedereen weggelegd.

Benieuwd of de SMMB Masterclass iets voor jou is? Wij nemen je mee door de cursus en vertellen jou alles wat je moet weten.

Tijdelijke Reviewland Korting!

reviewland logo

Wij van Reviewland mogen jou een tijdelijke kortingsactie aanbieden!

Als je via Reviewland de SMMB Masterclass start krijg je maar liefst 65% Korting!

LET OP: wij mogen dit tijdelijk aanbieden!

 • Geen verplichtingen
 • 14 Dagen niet goed geld terug
 • Unieke kans (tijdelijk)
Pak DIRECT de Reviewland Actie!

Inhoudsopgave

Wat is de SMMB Masterclass?

Met de SMMB Masterclass van Boyd Hoek leer je hoe jij een succesvol social media marketing bureau opzet en verder schaalt tot een winstgevend bedrijf.

Je gaat in ware advertentie voor bedrijven beheren, bouwen en regelen. Jij neemt dit volledig uit handen en zorgt ervoor dat deze bedrijven een hogere omzet, meer bezoekers of meer leads krijgen.

Wat betekend SMMB?

Eigenlijk heb ik het al verteld wat SMMB betekend, het betekend namelijk Social Media Marketing Bureau. Een bureau dat de social media marketing uit handen neemt van bedrijven.

In het Engels wordt dit SMMA genoemd (Social Media Marketing Agency). Beide betekenen hetzelfde.

Waarom is dit zo winstgevend?

Bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder social media. Denk aan bijvoorbeeld restaurants, kledingwinkels en online diensten, maar ook bijvoorbeeld tandartsen maken hier steeds meer gebruik van.

Bedrijven zoals deze hebben veel geld over om dit uit te besteden aan bedrijven die niet anders doen.

De bedragen die zij hiervoor over hebben zitten tussen de €2000,- en de €5000,- per bedrijf! (Dit zijn bedragen die je met gemak kunt vragen).

Moet je eens nagaan als je 4 bedrijven binnenhaalt die ieder €3500,- zouden betalen. Dat is €14000,- per maand!

Facebook Marketing SMMB

Kosten totale investering?

De totale kosten wat je ongeveer nodig hebt om een succesvol bedrijf op te zetten met de SMMB Masterclass is moeilijk te zeggen.

Ten eerste zou je de cursus moeten aanschaffen (€997,-). Hiernaast zal je ook geld moeten investeren in opstartkosten, advertenties en mogelijk software. Deze bedragen kunnen tussen de honderden of duizenden euro’s liggen.

Het ligt er helemaal aan hoe groot jij het wil gaan aanpakken. Ik raad aan rustig stap voor stap je bedrijf op te bouwen. Focus je op één ding en ga daarna naar de volgende stap in je bedrijf. Zo houd je het overzicht en zal je met meer plezier aan je business werken.

Wanneer resultaten?

Wanneer je resultaten gaat behalen ligt helemaal aan je eigen inzet. Wil je dit echt en zet jij je met volle 100% in dan is het heel goed mogelijk dat je met 2 maanden resultaten gaat zien.

De concurrentie is hoog. Wees uniek en dan heb je jou investeringen zo terug verdiend. De 3e maand is het heel goed mogelijk om je eerste echte winst binnen te halen.

Wie is Boyd Hoek?

Boyd Hoek

Nu ik het al een aantal keer over Boyd Hoek heb gehad zal je misschien ook wel wat meer over hem zelf willen weten.

Wie is Boyd Hoek nou eigenlijk en wat is zijn achtergrond? Als ik Boyd zijn geschiedenis onderzoek kom ik erachter dat hij het zelfde is geweest als hoe ik was.

Geen interesse in school, feesten, met de verkeerde mensen omgaan enzovoorts. Gelukkig is hij net als mij op tijd zijn leven gaan veranderen.

Boyd is op moment van schrijven 20 en heeft zijn school niet afgemaakt. Wat Boyd Hoek heeft gedaan in zo’n korte tijd is ontzettend knap. Zo zie je maar weer je hoeft niet hoogopgeleid te zijn om een succesvol bedrijf op te zetten.

Het volledige verhaal over hoe Boyd Hoek op het punt is gekomen waar hij nu is kun je hier lezen.

Is Boyd Hoek Betrouwbaar?

Of Boyd Hoek betrouwbaar is? Ja ik vind van wel. Ten eerste is zijn cursus echt geweldig in elkaar gezet en geeft je veel ondersteuning om van jou bedrijf ook daadwerkelijk een succes te maken.

Maar het meest fijne van deze vent vind ik nog wel dat hij gewoon zichzelf is. Ik snap dat een hoop mensen hem er niet uit vinden zien als een ondernemer. Hij doet zich niet anders voor dan hij is, maar is wel zakelijk en serieus in zijn vak.

Het bedrijf van Boyd Hoek

Ik denk dat ik wel genoeg heb verteld over Boyd Hoek en hoe betrouwbaar hij wel niet is, daarom zal ik dit niet nog een keer herhalen over zijn bedrijf.

Boyd Hoek zijn bedrijf heet Digital Presence en staat gewoon netjes ingeschreven bij de KvK. Vergeleken met andere bedrijven (wat vaak niet het geval is) staat zijn bedrijf wel op elke pagina vermeld. Dit is inclusief, adres, BTW en KvK nummer.

Over Boyd hoef jij je echt geen zorgen te maken. Hij heeft niets te verbergen.

Inhoud 6 weken durende SMMB Masterclass

Nu ik je heb verteld over wat de SMMB Masterclass is en wie Boyd Hoek is ga ik je meenemen in de cursus zelf. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten en of dit ook echt iets voor jou is.

De cursus is opgedeeld in 6 weken (ook wel modules). Dit zegt niet dat deze cursus in 6 weken klaar is. Je mag er zolang over doen als jij zelf wil, maar ik raad je aan om er niet te snel doorheen te willen gaan.

Neem de tijd en zorg dat je begrijpt wat er wordt uitgelegd. Neem alles in je op en als je het snapt ga dan direct aan de slag.

SMMB Masterclass inhoud

Week 1: Je fundering leggen

De eerste week begin je natuurlijk met de basis. In deze 5 video’s wordt voornamelijk uitgelegd wat het businessmodel is, wat je van de cursus kunt verwachten en hoe de markt in elkaar steekt.

Er wordt niet gelijk gesproken over mindset zoals er wel in de Agency Masterclass van Mitchell Weijerman.

Zelf vind ik dit wel fijn. Je wil niet gelijk horen dat je anders moet denken en doen. Je wil weten wat je gaat leren. Boyd Hoek verteld je precies wat je kunt gaan verwachten waardoor je gelijk geprikkeld wordt om aan de slag te gaan.

Video’s:

 1. Je fundering leggen (30:19)
 2. Het business model (18:26)
 3. Je markt, service en aanbod (42:22)
 4. Je markt leren kennen (36:08)
 5. Mindset (48:46)

Week 2: Resultaten behalen

Vanaf nu ga je echt beginnen en deze week is dan ook erg waardevol. Boyd neemt je mee in de wereld van het Facebook algoritme, Funnels, Ads en hoe je dit kunt gaan automatiseren.

In deze week wordt enorm veel waardevolle informatie besproken. Neem hier de tijd voor!

Wist je trouwens dat Boyd de eerste les video gratis online heeft gezet? Hieronder kun je hem bekijken.

Alle video’s achter elkaar kijken duurt alleen al bijna 5 uur. Het zijn in totaal 11 video’s, sommige van 15 minuten en sommige van 1 uur. Ik raad je aan om er gemiddeld één per dag te bekijken en het rustig tot je te laten bezinken.

Wat ikzelf erg waardevol vind is dat Boyd er 3 blauwdrukken bij heeft gedaan voor verschillende doelgroepen. Ook al ga je niets doen met deze doelgroepen is het toch erg waardevol om ze te bekijken.

Video’s:

 1. Het Facebook Algoritme (28:31) *Zie video hierboven
 2. Het sales proces (17:45)
 3. De opzet (business manager & pixel) (18:55)
 4. SMM voor lokale bedrijven (27:02)
 5. Ads opzetten: van A tot Z (1:01:27)
 6. Clickfunnels: van A tot Z (14:58)
 7. Zapier: van A tot Z (14:19)
 8. Competities runnen (12:55)
 9. Skeletsysteem restaurants (29:53) TIP!
 10. Skeletsysteem tandarts (16:39) TIP!
 11. Skeletsysteem fitness industrie (29:55) TIP!

Week 3: Je eerste klant

Vanaf week 3 ga je beginnen jou bedrijf op te zetten. Deze week bestaat uit 2 video’s en hier leer je onder andere hoe jij jou eerste klant krijgt. Deze week ga je wat meer zelf aan de slag.

Video’s:

 1. Je eerste klant (34:40)
 2. Proefperiode resultaten (10:23)

Week 4: Sales

Zonder sales kun je geen business runnen. Boyd Hoek legt in week 4 van de SMMB Masterclass uit hoe je cold calls met succes afsluit. Voor veel zal dit in het begin een flinke drempel zijn, maar zet je eroverheen.

Boyd geeft je alles wat je nodig hebt, zoals zijn eigen cold calls om een duidelijk beeld te geven hoe dit in zijn werk gaat.

Ook geeft hij jou een methode die voor leads zorgt via Facebook en Linkedin en een krachtige formule waarmee je makkelijker aan potentiële klanten komt.

Uiteindelijk zal je ook in het echt met jou potentiële klanten afspreken. Boyd besteed hier enorm veel aandacht aan en alles wat je moet weten zal hij jou leren. Het gaat er natuurlijk om dat deze klanten ook echt betalende klanten worden.

Video’s:

 1. Meetings zetten | Cold calls (48:26)
 2. Meetings zetten | Fb & LinkedIn (1:16:27)
 3. De close formule (59:27)
 4. Het sales script (1:18:42)
 5. Boyd’s live sales calls #1 (40:48)
 6. Boyd’s live sales call #2 (59:32)

Week 5: Systemen en Processen

Nu je het als het goed is aardig onder de knie hebt ga je zoveel mogelijk automatiseren en zorgen dat je meer klanten binnen krijgt. Je gaat nu echt je business optimaliseren.

Je leert onder andere hoe je jou administratieve lasten zo min mogelijk maakt door bijvoorbeeld automatische betalingen en facturatie.

Ook krijg je hier te zien hoe je een magisch contract aangaat.

Het belangrijkste van deze week is het zorgen dat je nieuwe klanten binnenkrijgt en deze direct omzet tot betalende klanten.

Net als deze weken hiervoor geeft Boyd Hoek jou hier alle informatie die je wilt ontvangen. Er wordt niets vergeten en alles is zo uitgelegd dat iedereen het makkelijk kunt volgen.

Video’s:

 1. Automatisch betalingen & facturen (12:05)
 2. Het Magische Contract (15:31)
 3. Klanten on-boarden (20:37)

Week 6: Passief maken en Schalen

Deze week bestaat uit één video en ik vind dit een echte pluspunt van de cursus. Veel ondernemers werken als werknemer in hun eigen bedrijf.

Als eigenaar van een bedrijf gaat het erom dat je niet een werknemer in jou eigen bedrijf wordt. Dit is een grote fout die veel ondernemers maken. In dit gedeelte leer je hoe je goede freelancers kunt vinden, inhuren en managen.

Video’s:

 1. Top freelancers vinden, inhuren & managen (1:00:23)

Extra bonussen

Natuurlijk krijg jij ook een aantal bonussen bij de SMMB Masterclass. De bonussen bestaan uit opnames van coaching calls en van de mastermind groep.

Ook krijg je toegang tot deze mastermind groep. Zo sta je er niet alleen voor en kun je gezamenlijk brainstormen en elkaar helpen. Als je alles in de mastermind groep goed doorneemt zal je een hoop fouten niet maken die andere wel al hebben gemaakt.

 1. Opnames coaching calls
 2. Opnames mastermind

SMMB Masterclass prijs

De SMMB Masterclass kun je alleen via Boyd Hoek zijn website kopen en ja er zit een flink prijskaartje aan. Het is wel zo dat je jou investering binnen een paar maanden terug hebt verdiend.

De SMMB Masterclass kun je op twee verschillende manieren betalen:

 1. De cursus is in één keer te betalen en dat kost je éénmalig €997,-
 2. Je kunt de cursus ook in 3 termijnen betalen. €397,- per maand.

Als je ervoor kiest om de cursus in 3 termijnen te betalen dan ben je aan het eind wel duurder uit.

Aan de andere kant is het ook mogelijk dat je de laatste maand die je moet betalen via jou behaalde inkomsten betaald.

Korting

Ben je opzoek naar korting? Dan kan ik jou vertellen dat Reviewland een tijdelijke actie mag aanbieden! Klik op de kortingslink hieronder om gebruik te maken van de SMMB Masterclass korting actie.

Garantie

Bij de SMMB Masterclass krijg je natuurlijk ook de kans om jou geld om wat voor reden dan ook terug te vragen.

Boyd Hoek geeft jou een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Is het toch niet voor jou weggelegd? Stuur een mailtje naar info@digitalpresence.nl en beroep je op jou 14 dagen bedenktijd. Dit zal netjes worden afgehandeld.

14 dagen niet goed geld terug garantie

Eindconclusie SMMB Masterclass review

Is deze training de moeite waard? Ja, en ik zal je vertellen waarom! De SMMB Masterclass is zo goed in elkaar gezet dat iedereen die een social media marketing business wil opzetten het door deze cursus kan realiseren.

Het mooie van de SMMB Masterclass is dat je het kunt doen wanneer jij zelf wilt. Werk jij overdag dan kun je het gemakkelijk in de avonduren volgen.

Wel moet ik erbij zeggen dat als je daadwerkelijk succes wil gaan behalen het aan je eigen inzet ligt. Ga er 110% voor en je zult er gegarandeerd in slagen. Doe je dit niet dan zal je misschien ook wel slagen, maar duurt het erg lang voor je resultaten gaat zien.

Dus ga je er keihard tegenaan dan is succes binnen handbereik.

Voor- en nadelen

Om je nog even in het kort een duidelijk beeld te geven wat de voor- en nadelen van de SMMB Masterclass zijn heb ik ze hieronder voor je op een rijtje gezet. De nadelen die ik benoem vind ikzelf eigenlijk geen nadelen, maar ik snap dat sommige dit wel als nadeel zouden kunnen zien.

Voordelen

 • Resultaat gericht
 • Zeer goed opgebouwd
 • Geweldige ondersteuning
 • Waardevolle community
 • 15+ uur aan video materiaal
 • Kant en Klare funnels en advertenties
 • Stap voor stap bedrijfsstructuur opzetten
 • 14 dagen bedenktijd

Nadelen

 • Flinke investering (997,-)
 • Niet direct inkomsten
 • Je moet er 110% voor gaan
 • Met potentiële klanten fysiek om de tafel gaan
 • Veel concurrentie

SMMB versus SMMA (Mitchell Weijerman)

De SMMB Masterclass van Boyd Hoek is in grote lijnen het zelfde als de Agency Masterclass van Mitchell Weijerman. Met beide cursussen leer je een online social media marketing bureau (agency) op te zetten.

Toch zijn er wel een aantal verschillen. De SMMA van Mitchell is wat meer theoretischer en verteld ook veel meer over hoe het onder de motorkap van Facebook werkt. Ook geeft Mitchel wat meer tips over hoe je jou bedrijf passiever maakt.

Boyd Hoek is meer praktijk gericht. Het meest fijne van Boyd vind ik zelf dat hij als drop out een 100.000,- business heeft opgezet. Hij neemt jou mee hoe hij dat heeft gedaan en geeft het vertrouwen dat jij dat ook kunt.

Het is alsof je bij Boyd continu geprikkeld en geïnspireerd wordt terwijl het bij Mitchell soms langdradig en saai kan overkomen.

Uiteindelijk is het denk ik meer een kwestie van smaak. De cursussen zijn even duur en naar mijn mening ook even waardevol. Als je niet weet of je Boyd of Mitchel zijn cursus wil gaan volgen raad ik je aan om gratis trainingen te volgen. Op deze manier kom je er gauw genoeg achter of er één beter bij jou past.

SMMB Masterclass kopen?

Ben je overtuigd en wil je de SMMB Masterclass gaan kopen? Heel veel succes en plezier! Er zijn al veel succes verhalen en jij kunt er ook één van zijn.

Heb je nog vragen of heb je ervaringen met de SMMB Masterclass? Laat ze dan achter in de reacties!

SMMB Masterclass starten?

Duizenden zijn jou al voor geweest!

Ga Direct naar de geheime kortingspagina!
SMMB Masterclass
SMMB Masterclass

Beoordeling door Mark,

04 apr 2020
5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *