Parship Review, Kosten & Ervaringen

Ga je hier ECHT een serieuze relatie mee vinden?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Parship review

Welkom op de Parship review van Reviewland. Volgens Parship is het de nummer één datingsite van nederland, maar is dit echt zo?

Tegenwoordig zijn er ontelbaar online datingsites, waarvan de één betrouwbaarder is dan de ander. Parship bestaat al een lange tijd, maar betekend dit dan ook dat je hier echt een relatie gaat vinden?

Wij hebben alles voor je uitgezocht en bespreken in deze Parship review onder andere voor wie Parship is, de veiligheid, ervaringen en kosten van Parship.

Heb je na het lezen van deze Parship review nog vragen of heb je zelf ervaringen met Parship? Stel deze vragen of deel jou ervaring onderaan in de reacties!

Inhoudsopgave

Voor wie is Parship?

Zoals de reclame van Parship verteld is het een datingsite voor hoger opgeleiden. Dus zoek jij een date of relatie met iemand die hoger opgeleid is dan zit je Parship op de juiste plek.

Buiten de hoger opgeleide vind je op deze website ook voornamelijk 30 plussers die opzoek zijn naar een serieuze relatie.

Vergeleken met andere datingsites zal je op Parship niet snel een date of afspraakje maken. Veel zoeken hier langer naar de juiste match en zijn een stuk kieskeuriger voordat ze ook daadwerkelijk zullen afspreken.

Maar goed als je opzoek bent naar een serieuze relatie dan is het ook niet erg om wat langer te wachten op de juiste persoon.

Doelgroep

De doelgroep van Parship ligt voornamelijk op alleenstaande die een serieuze relatie zoeken. Als jij al een relatie hebt en je wil je toch inschrijven dan kan dat natuurlijk ook gewoon.

Het grootste gedeelte dat zich inschrijft is 30 jaar of ouder (76%), maar er zijn ook jongere deelnemers te vinden. Parship zal je dan ook niet weigeren als je wat jonger bent.

Wat opvalt is dat er bij Parship meer vrouwelijke gebruikers zitten (52%) dan mannelijke gebruikers (48%). Vergeleken met andere datingsites zijn dat vaak veel meer mannen. Parship zegt hierover dat het komt doordat zij gebruikers aantrekken die een echte serieuze relatie zoeken.

Parship Vragenlijst

Voordat je echt opzoek kunt gaan naar een serieuze relatie zal je een vragenlijst moeten invullen. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 15 a 20 minuten.

Deze vragenlijst hoef je niet in één keer in te vullen. Je kunt de vragenlijst tussendoor opslaan om later verder te gaan.

Waarom je dit invult is eigenlijk om de juiste match te krijgen. Het zijn bijvoorbeeld vragen over wat jij in een relatie zoekt en persoonlijke interesses, maar ook in wat voor huis je wil wonen en hoe jij in bepaalde situaties zal reageren.

Je maakt eigenlijk een volledige persoonlijkheidsprofiel van jezelf waarmee Parship aan de slag gaat en jou partnervoorstellen gaat voorleggen.

Betrouwbaarheid Parship

Parship.nl bestaat sinds 2000 en is in 2014 zelfs genomineerd als datingsite van het jaar. Het is één van de oudste datingsites van Europa en misschien wel de bekendste van Nederland.

Op Parship.nl vul je een hoop persoonlijke gegevens in en je mag dan ook verwachten dat zij hier met respect mee omgaan.

Parship veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen maakt Parship.nl onder andere gebruik van een SSL certificaat. Dit is te zien door het slotje in de adresbalk en de https:// voor de url in plaats van http://.

Het SSL certificaat zorgt er in ieder geval voor dat je een beveiligde verbinding hebt met de website en ongewenste niet zomaar kunnen meelezen wat jij op deze website doet.

Keurmerk veilig daten

Parship doet enorm haar best om fake profielen en oplichters tegen te gaan. Elk profiel wordt handmatig gescreend op een aantal factoren. Dit wil nog niet zeggen dat er helemaal geen neppe profielen op zullen staan, maar Parship doet er wel alles aan om de risico’s zo klein mogelijk te maken.

Omdat Parship er alles aan doet om te zorgen dat jij met echte gebruikers chat hebben zij het keurmerk veilig daten gekregen. Om een veilig daten keurmerk te kunnen krijgen moet je aan strenge eisen voldoen.

Slechts 9 datingsites zijn door de eisen gekomen en aangesloten op dit keurmerk. Dit geeft een fijne garantie dat je ook daadwerkelijk met een echt persoon aan het praten bent.

Thuiswinkel keurmerk

Zoals ik al eerder beschreef hoop je dat een datingsite op de juiste manier met jou persoonlijke gegevens omgaat.

Parship is ook aangesloten bij het Thuiswinkel keurmerk. Dit betekend dat Parship voldoet aan de voorwaarden van dit keurmerk wat betekend dat zij op de juiste manier omgaan met jou gegevens.

Het Thuiswinkel keurmerk is tegelijkertijd ook een tussenpersoon om geschillen op te lossen. Mocht er iets voorkomen dan kan je altijd contact met hun opnemen.

Parship Kosten

Het inschrijven op Parship is volledig gratis, maar om alle functies te kunnen gebruiken zal je een betaald account moeten nemen.

Hieronder lees je wat je met een gratis account kunt doen, wat je met een betaald account kunt doen en wat de kosten hiervan zijn.

Gratis account

Het inschrijven is gratis. Dit account is eigenlijk om een kijkje te nemen en te beslissen of Parship ook daadwerkelijk iets voor jou is.

Wat je onder andere kunt doen is door het inschrijfproces lopen, een profiel aanmaken en door de website bladeren. Zo kun je kijken of het bij jou past. Wil je berichten gaan versturen dan zal je een betaald account moeten nemen.

Parship abonnementen

Bij Parship kun je verschillende abonnementen afsluiten. Hoe langere periode je in één keer afsluit hoe goedkoper het wordt.

Dit wordt ook wel een premium abonnement genoemd en hiermee kun je profielfoto’s bekijken, berichten versturen en jou bezoekers bekijken.

De verschillende abonnementen zijn:

 • Abonnement van 6 maanden €39,90 per maand
 • Abonnement van 12 maanden €24,90 per maand
 • Abonnement van 24 maanden €19,90 per maand

Parship geeft bij haar abonnementen een contact garantie. Dit betekend dat als je een abonnement van 6 maanden afsluit minimaal 5 contacten moet hebben gehad. Is dit niet het geval en je geeft dit aan dan verlegt Parship kosteloos jou abonnement met 6 maanden.

Voor een abonnement van 12 maanden is dit 7 contacten en bij 24 maanden 10 contacten.

Aanbiedingen en Kortingen

Parship is een best prijzige datingsite. Vind je het te duur? Parship heeft regelmatig kortingsacties en aanbiedingen.

Als je een gratis account hebt aangemaakt dan krijg je deze aanbiedingen regelmatig in jou inbox. Wacht even tot je een kortingsactie hebt ontvangen en wellicht is deze prijs een stuk aantrekkelijker.

Voor- en Nadelen

Voordelen

 • Gratis Registratie
 • Thuiswinkel Keurmerk
 • Veilig daten keurmerk
 • Dating App
 • Uitgebreid zoeken

Nadelen

 • Duurt lang om een afspraak te maken
 • Kieskeurige gebruikers
 • Best prijzig

Parship ervaringen

Op internet vinden wij een hoop negatieve reacties. De meeste zeggen dat het weggegooid geld is, dat je geen matches krijgt en dat veel niet eens reageren op berichtjes.

Onze ervaringen zijn dat wij wel een aantal gesprekken hebben kunnen voeren (3 gesprekken in 2 maanden). Natuurlijk vinden wij dit ook erg weinig vergeleken met het bedrag dat je betaald. Anderzijds is dit wel de garantie die ze geven (ongeveer één contact per maand).

Het is een serieuze datingsite waar geen snelle afspraakjes op worden gemaakt om een leuke avond te hebben. Dat het langer duurt voordat je een echt afspraakje hebt is dan ook wel te begrijpen. De kosten daar in tegen zijn voor één contact per maand wel erg duur.

Heb jij ervaringen met Parship? Wij zijn erg benieuwd en vragen jou deze te delen in de reacties! Hoe meer ervaringen hoe beter andere over Parship worden geïnformeerd.

Uitschrijven bij Parship

Heb je een relatie of is Parship toch niet helemaal wat je zoekt dan kun je op elk gewenst moment uitschrijven. Het uitschrijven gaat heel gemakkelijk, maar let wel op dat ook echt jouw abonnement is stopgezet en je dus geen onnodige kosten maakt.

Het uitschrijven doe je door naar je profiel instellingen te gaan. Hier kom je door op je profielfoto te klikken gevolgd door op gegevens en instellingen te klikken. Hier kun je jou profiel definitief verwijderen.

Parship vergelijken met andere datingsites?

Ben je benieuwd wat de verschillen zijn met andere datingsites of zoek je een ander soort datingsite?

Met onze datingsites vergelijker kun je heel gemakkelijk 50 verschillende sites vergelijken en erachter komen welke het beste bij jou past.

Heb je na het lezen van de Parship review nog vragen? Schroom niet en stel ze onderaan in de reacties! Wij zullen de vragen op deze Parship review zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Wil jij jouw ex terug? Dan raad ik je aan om eens onze Liefdesverdriet.nl review te lezen. Deze website bied meer dan 6 cursussen om jou ex terug te krijgen.

Parship.nl Uitproberen?

Duizenden zijn jou al voorgegaan!

Direct gratis inschrijven!
Parship.nl
Parship.nl

Beoordeling door Charlotte,

29 mrt 2020
4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *