Pianoles van Rene Review – Online piano leren spelen

Is het echt zo goed als wordt beweerd?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Pianoles van Rene

Online piano leren spelen en zelf bepalen wanneer je dat doet, dat zal toch geweldig zijn? Dat dachten wij bij Reviewland ook toen we de online cursus pianoles van Rene tegen kwamen.

Misschien ben je deze online cursus al eerder tegengekomen of was je opzoek naar online pianolessen en ben je op deze review gekomen.

Het is altijd verstandig om eerst even op het internet te zoeken of een cursus ook echt je geld waard is.

Om deze reden hebben wij dan ook besloten de Pianolessen van Rene uit te proberen en delen hier onze eerlijke mening en ervaringen met deze cursus.

Ben je benieuwd of de cursus pianoles van Rene ook echt iets voor jou is? Lees hieronder onze eerlijke review!

Inhoudsopgave

Voor wie is de pianoles van René?

De online cursus Pianoles van René is voor iedereen die piano wil leren spelen of het instrument weer wil herontdekken.

De cursus in niet speciaal gericht op een bepaalde leeftijd of doelgroep. Of je nu 12 of 75 jaar bent bij René Knops ben je van harte welkom.

Deze cursus is bedoelt voor iedereen die:

 • Wil leren piano spelen
 • Het piano spelen weer wil oppakken
 • Zelf zijn tijd wil indelen
 • Niet veel geld wil uitgeven
 • Op een leuke manier wil leren piano spelen
 • Beter willen leren improviseren met akkoorden
 • Een compleet piano les pakket zoekt

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande punten dan zou jij je bij René op je plek voelen.

Wat leer je met de pianoles van René?

Met de Pianolessen van René ga je online piano leren spelen door middel van een stap voor stap videotraining, maar dit is niet het enige.

Pianoles van René is een online cursus die jou van a tot z leert hoe je piano moet spelen, maar dan op een manier wat van deze tijd is.

Na aanschaf krijg je via de email jou gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd waarna je op het leden gedeelte kunt inloggen.

Natuurlijk begint deze cursus net als elke online cursus met de uitleg hoe het lesprogramma werkt en waar je alles kunt vinden. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd waar je de lessen kan vinden, hoe je vragen kunt stellen en hoe je op iemand kunt reageren op de community.

Na de korte uitleg ga je starten met het lesprogramma wat is opgedeeld in 4 modules.

Deel 1 (Voor de beginner)

Het eerste gedeelte is echt voor de beginner. Je leert hier in pakweg 53 video’s hoe je op een leuke manier piano kunt leren spelen.

Je begint niet zoals de meeste pianocursussen met alleen maar noten leren lezen. Wat je gaat leren zijn gelijk liedjes spelen die uit simpele akkoorden bestaan.

In de video’s zie je precies hoelang en op welke toetsen je moet drukken. Dit wordt gedaan door middel van dubbel oplichtende toetsen zoals in de video hieronder.

pirates of the caribbean

Deel 2 (Voor de gevorderde)

Het tweede gedeelte is meer voor de gevorderde pianospeler. Dit gedeelte bestaat uit pakweg 30 video’s met bijbehorende pdfjes die je zou kunnen uitprinten.

Wat je hier gaat leren zijn trucjes die je kan gebruiken bij het spelen. Ook leer je hier meer de theorie achter de akkoorden en ga je de wat moeilijkere liedjes leren spelen.

Deel 3 (Noten leren lezen)

In het derde gedeelte van de cursus ga je pas noten leren lezen. Normaal begin je bij het leren pianospelen hiermee, maar René heeft dit omgedraaid.

Vaak haken cursisten namelijk af als je eerst start met de wat saaiere stof zoals noten lezen. Noten leren lezen gaat ook velen malen makkelijker als je al wat piano kan spelen en het dus niet een saai en langdurig onderwerp wordt.

René heeft dit bewust gedaan omdat er een hoop op je af komt als je piano gaat leren spelen. Om dan gelijk ook noten te leren lezen wordt het een beetje te veel.

René heeft deze module zo bedacht dat je door middel van 7 video’s en bijbehorende pdfjes razendsnel noten kan leren lezen.

Deel 4 (Spelen en Genieten)

Het vierde gedeelte is het laatste gedeelte van de cursus. Hierin ga je verschillende liedjes leren spelen van pop tot klassiek.

Als je in deze module zit dan ben je echt al één met jou piano! Als je dit nu leest dan klinkt dit erg ver, maar je leert piano spelen sneller dan je denkt.

In de modules hiervoor heb je leren akkoorden spelen, noten leren lezen en je kan dus ook al bladmuziek lezen.

Wat je in deze module dus gaat doen is vooral genieten! Er zitten meer dan 60 nummers in die door René stap voor stap worden uitgelegd. Ook kan je van deze nummers het bladmuziek uitprinten en oefenen wanneer en waar jij wilt.

Webinars, App en community

Hierboven kon je lezen wat de Pianoles van René inhoud, maar dit is niet alles!

Wat René zijn cursus onderscheid met andere cursussen is dat je toegang krijgt tot inspirerende webinars, gratis toegang tot de app en je wordt automatisch lid van de online community met meer dan 2500 cursisten!

Dit is ook de reden dat wij bij reviewland hebben besloten deze cursus uit te proberen. Wij waren dit nog niet eerder tegengekomen.

Wat krijg je na aanschaf?

Wat je allemaal precies krijgt na aanschaf is eigenlijk bizar voor de prijs die je betaald.

Natuurlijk krijg je na aanschaf toegang tot de online pianocursus van René, maar dit is niet alles.

Je krijgt er zoveel bij dat je eigenlijk niet kan zeggen dat je na deze cursus nog geen piano kan spelen.

Naast de cursus krijg je een uitgebreide snel leer cursus noten lezen, kerst en sinterklaas lespakket en levenslange toegang tot de community met 2500 gelijkgestemden.

Meestal heb je met een online cursus geen persoonlijke ondersteuning, maar bij René wel. Je kan hem gewoon een berichtje of video’s sturen en hij zal jou persoonlijk advies geven.

Wat kost Pianoles van René?

De cursus Pianoles van René is vergelijkbaar met andere pianolessen veel goed koper. De online pianoles cursus kost namelijk op dit moment €149,- en dit eenmalig.

Ik moet je er wel bij zeggen dat de cursus tijdelijk is afgeprijst van €497,- naar €149,-.

Hoelang deze aanbieding geld kan ik niet zeggen, maar als je de korting wil dan denk ik dat je er wel snel bij moet zijn.

De kortingspagina vind je hier >> KORTING <<

Wie is pianoleraar René Knops?

Het is wel duidelijk dat René Knops een pianist is, maar wie is René zelf en waarom heeft hij deze cursus ontwikkeld?

René Knops is een Brabander en is sinds zijn 10e al bezig met piano en keyboard spelen.

Op dit moment is René 48 jaar en dat betekend dat hij al 38 jaar bezig is met dit instrument!

Zelf heeft hij in deze jaren gezien dat veel mensen afhaken omdat veel pianolessen erg saai en oubollig zijn. Hierdoor heb je minder plezier in het bespelen van een piano en raak je snel gefrustreerd omdat het niet gaat zoals jij wil.

René vind dat deze manier van lesgeven niet meer van deze tijd is. Leren piano spelen doe je voor je plezier en niet omdat je groot artiest wil worden. Altans het grootste gedeelte niet.

Piano spelen met leuk zijn en René laat jou dan ook de liedjes spelen die jij leuk vind!

De grootste voordelen op een rijtje

Het is wel duidelijk dat ik erg te spreken ben over de Pianoles van René. Hieronder heb ik naar mijn mening de grootste voordelen van deze cursus op een rijtje gezet.

 • Persoonlijk les van René (25+ jaar ervaring)
 • Je begint direct met pianospelen
 • Volledig zelf bepalen wanneer jij de lessen volgt
 • Online community (2500+ actieve deelnemers)
 • Levenslange toegang
 • Geen verplichtingen en betaalbaar voor iedereen

Wat mij betreft is dit een erg waardevolle cursus voor iedereen die online piano wil leren spelen op een manier van deze tijd.

Ik hoop al jou vragen te hebben beantwoord in deze Pianoles van René review.

Wil je liever online leren gitaar spelen? Lees dan eens de Leer Gitaar Spelen in 22 Stappen review van Charlotte! Deze gitaar leraar heeft leren gitaar spelen door de gitaristen van de 3js uit Volendam.

Heb je nog vragen schroom dan niet en stel ze hieronder! Ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Ook online piano leren spelen?

Al meer dan 10.000 cursisten zijn je voorgegaan!

Ga direct naar de kortingspagina!
Pianoles van René
Pianoles van René

Beoordeling door Loes,

03 jan 2020
5

Met de Pianoles van René ga je direct aan de slag met piano spelen.

De cursus is zo opgezet dat je op een leuke en snelle manier piano leert spelen. Geen saaie stof en je hebt totaal geen ervaring nodig om met deze cursus te kunnen starten.

Het enige wat je natuurlijk wel nodig hebt is een keyboard of piano 🙂

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *