Review: Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen

De cursus voor wie gitaar wil leren spelen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Leer gitaar spelen in 22 lessen review

Heerlijk gitaar spelen bij een kampvuur, voor vrienden of misschien wel in een band. Lijkt jou dat niet fantastisch? Maar waar moet je beginnen? Tijd vrijmaken om wekelijks naar gitaarles te gaan dat is nou net niet wat je wil. Met Koen Snoek leer je gitaar spelen in 22 lessen! En dat helemaal vanuit huis.

Althans dat beweert Koen met zijn basiscursus gitaar leren spelen. Wij bij reviewland.nl hebben besloten deze cursus voor jou te gaan testen.

Alles wat wij konden vinden over Koen en onze ervaring met zijn gitaarles bespreken wij in deze eerlijke Leer Gitaar Spelen In 22 Lessen review. Vragen of opmerkingen op deze review? Schroom dan niet om een reactie achter te laten.

Inhoudsopgave

Koen Snoek

Koen Snoek

Koen Snoek is de man achter de basiscursus leer gitaar spelen in 22 lessen. Zelf is hij natuurlijk ook ooit leerling geweest. Koen heeft gitaar leren spelen door niemand anders dan Jaap de Witte en Jaap Kwakman van de 3JS, en heeft zelfs tijdens de optredens van de 3JS gitaar gespeeld 🙂

Net als Jaap Kwakman komt Koen Snoek oorspronkelijk uit Volendam. Dit accent is ook wel te horen in zijn videocursus. Op dit moment woont Koen in De Koog op Texel en legt zijn focus vooral op het lesgeven in gitaar spelen.

Ik vind Koen in zijn videotraining erg vriendelijk en eerlijk overkomen. Het is iemand met erg veel passie voor gitaarspelen en dit graag wil delen met anderen.

Wat leer je met deze basiscursus gitaar spelen?

Met de basiscursus gitaar spelen leer je stap voor stap hoe je een gitaar moet bespelen. Erg logisch natuurlijk anders had deze review wel anders geheten. Of je nou voor een groot publiek of voor je familie of vrienden wil spelen, deze cursus heeft het allemaal. In deze cursus leer je de juiste manier gitaar spelen zonder eerst een hoop theorie lessen te volgen.

Het is een online cursus gitaar spelen, maar wel persoonlijk. Door middel van zijn jarenlange ervaring en het spelen met de bandleden van de 3JS heeft hij de juiste kennis opgebouwd. In zijn cursus leer je de theorie en technieken die elke gitarist moet kennen.

Je leert precies wat je moet leren en geen onnodige informatie. Dit scheelt heel veel tijd en ga je veel sneller verbazingwekkend goed gitaar spelen. Snel resultaat is nou precies wat de meeste mensen willen.

Gitaar leren spelen

Koen begint zijn cursus met de basis. Het is natuurlijk wel handig om eerst alles over je gitaar te weten als je beginner bent. Wat hij je onder andere gaat leren is:

 • De juiste gitaarhouding
 • Je leert je gitaar stemmen
 • Hoe je je gitaarsnaren vervangt
 • Hoe je makkelijke riffs kunt spelen

Nadat je de basis van je gitaar weet ga je over op het echte werk:

 • Spelen van bekende liedjes
 • Het geheim om goed gitaarakkoorden over te kunnen pakken
 • Hoe je tablatuur leest
 • De belangrijkste toonladder
 • Weet waar elke fret op de hals zit
 • Leer ELK Majeur & Mineur akkoord
 • Leer Barré akkoorden spelen

Dit is een klein voorbeeld want je krijgt er wekelijk een nieuwe les bij waardoor je altijd gefocust blijft en blijft doorleren.

Moet je een gitaar hebben?

Voor deze cursus heb je geen gitaar nodig om te starten! Het is een beginnerscursus en daarom gaat Koen jou helpen de juiste gitaar te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je niet een veel te dure gitaar koopt of de lessen start op een verkeerde gitaar.

Hoeveel tijd per dag besteden?

Het is aan te raden om elke dag iets aan deze cursus te doen. Koen vraagt van jou maar 15 minuten per dag, meer mag natuurlijk ook. Het gaat erom dat je in de flow blijft. Hierdoor pak je het makkelijker op en zal je snel steeds beter gitaar leren spelen.

Is er een minimum leeftijdsgrens?

Voor de cursus Leer Gitaar Spelen In 22 Lessen is er geen minimum leeftijdsgrens. Iedereen mag aan de cursus beginnen. Gitaar leren spelen kent geen leeftijd en Koen zijn cursus bewijst dat maar weer eens. De jongste cursist is namelijk 7 en de oudste is maar liefst 70 jaar!

Vrouw speelt gitaar

Wat krijg je?

Als je besluit de cursus aan te schaffen krijg je direct toegang tot de videotraining. Voordat je gaat beginnen krijg je een erg goede uitgelegd hoe de basiscursus gitaar spelen in zijn werking gaat.

Bij de cursus krijg je ook een app waarmee je jou gitaar goed kan afstemmen. Koen legt dit erg duidelijk uit, maar als het je niet lukt kan je hem altijd om advies vragen.

Na dit kan je gaan beginnen met de echte lessen om te leren gitaarspelen. Het is een videotraining en het beeld en geluid zijn in perfecte kwaliteit. Dit mag je ook wel verwachten als geluid een belangrijke rol speelt in deze cursus.

Het eerste deel van de Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen cursus ga je vooral de basis leren. Denk dan aan je gitaar stemmen, de juiste houding en de maat houden. Als je dit onder de knie hebt en je bent bij les 13 ga je echt leren gitaar spelen. Vanaf deze les ga je liedjes leren spelen van James Blunt, Adelle, Nirvana, Queen en veel meer!

Bonussen

Ook bij deze cursus krijg je net als bij veel andere online cursussen gratis bonussen bij je aanschaf. Bij de cursus Leer gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek krijg je:

 • Community voor de cursisten Uitgebreide bijlagen + mp3 audio meespeel bestanden
 • Een stap-voor-stap opleidplan
 • Uitgebreid Gitaarakkoordenboek
 • Uitgebreide bijlagen + mp3 audio meespeel bestanden
 • Jaarlijks kampvuur bijeenkomst met de cursisten
 • En als laatste is er ook een mogelijkheid om vragen te stellen door middel van video

De bonussen bij deze cursus vind ik zelf erg waardevol. Het is een online cursus maar voelt op deze manier toch persoonlijk. Je ontmoet je mede cursisten, kan met ze praten op de community en als je met vragen zit krijg je persoonlijk antwoord.

Wat kost deze basiscursus gitaar spelen?

Wat deze basiscursus gitaar spelen kost is vergeleken met privéles een lachertje. De cursus kost namelijk €77,- en dit is compleet. Er zitten geen extra kosten aan verbonden (behalve dan dat je een gitaar moet aanschaffen).

Ervaringen Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen

Ik ben opzoek gegaan naar ervaringen met de cursus Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen en wat mij opviel is dat dit eigenlijk alleen maar positieve reacties zijn. Zelf vond ik dit erg logisch want de cursus is ook erg goed opgezet (je krijgt niet van zomaar een gitarist les).

Het is wel duidelijk dat ik erg te spreken ben over de cursus van Koen Snoek. Als je zelf reacties wil opzoeken dan raad ik de Facebook pagina aan. Hier vind je de meest eerlijke reacties en van echte mensen.

Conclusie Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen

Als je echt goed, op jou eigen tempo en voor weinig geld wil leren gitaar spelen dan hoef je niet verder te gaan zoeken. Het is een complete cursus gitaar spelen waarbij je altijd door blijft leren.

Ga jij ook met deze cursus aan de slag? Laat dan een reactie achter, ik ben erg benieuwd wat jij van deze cursus vind!

Leer gitaar spelen in 22 lessen review

Wil je ook GOED gitaar leren spelen?

Al meer dan 4000 mensen zijn je voorgegaan!

Ga Direct Naar De GEHEIME Kortingspagina!
Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen
Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen

Beoordeling door Charlotte,

27 okt 2019
5

Koen Snoek heeft echt een geweldige cursus ontwikkeld voor iedereen die gitaar wil leren spelen. Het kan eigenlijk ook niet anders als je het van de beste hebt geleerd.

Het is een erg complete cursus voor weinig geld. Je leert precies wat je zou moeten leren om goed gitaar te leren spelen.

Een aanrader!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *