Is Jia Ruan Betrouwbaar of toch een Oplichter?

Mijn eerlijke mening over Jia Ruan

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Jia Ruan betrouwbaar

Wie is Jia Ruan? Is hij betrouwbaar of toch een oplichter? Ik zocht het van A tot Z voor je uit. Alles wat ik heb kunnen vinden over Jia Ruan en mijn persoonlijke ervaring met hem bespreek ik in deze eerlijke recensie.

Jia is is zoals veel van jullie wel zullen weten bekend van de Bol Masterclass. Onder zijn advertenties wordt enorm veel gereageerd en vinden het (zacht uitgedrukt) maar een vervelend mannetje.

Als hij jou nou echt kan helpen met het opbouwen van een online business, jou financiële vrijheid kan geven en jij meerdere malen per jaar op vakantie kan? Is hij dan nog steeds zo’n vervelend mannetje?

Om antwoord te kunnen geven op deze en al jou andere vragen raad ik je aan om deze review verder te lezen. Ik laat je precies zien wie hij is en of hij echt te vertrouwen is!

Inhoudsopgave

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan is een nog zeer jonge ondernemer die vroeger net als veel andere jongeren een gewone bijbaan had. Jia heeft namelijk in weer en wind als pizzabezorger gewerkt en verkocht abonnementen voor kranten.

Je zou het nu niet meer zeggen over hem, maar vroeger blowde hij elke dag en chillde met zijn vrienden in het park. Net als tegenwoordig zoveel jongeren doen.

In die tijd was Jia Ruan bezig met de opleiding Business Studies en moest elke dag met het openbaar vervoer naar zijn school. Op dit moment begon hij al te beseffen dat hij niet zo wou leven als al die mensen die met tegenzin s’ochtends naar hun werk gingen.

40 uur werken 5 dagen per week en dan blij zijn als het weekend is… en dit dan de rest van je leven… Nee zo zag hij zijn leven niet voor zich.

Hij ging zich verdiepen in succesvolle mensen en kwam er al snel achter dat het leven meer is dan van 9 tot 5 werken. Op dit moment besloot hij te stoppen met zijn opleiding en zijn eigen business op te starten.

Financiële vrijheid

Dit ging minder goed als hij had gehoopt, sterker nog hij had een flinke schuld opgebouwd. Op dit moment kwam Jia weer in zijn oude gewoontes terecht. Gamen, Festivals en vooral veel chillen.

Een vriend van hem vroeg hem mee te gaan naar een Seminar. Naar eigen zeggen veranderde dit zijn leven compleet. Hij leerde hier iemand kennen die in de e-commerce zat en daarmee online geld verdiende. Dit wilde Jia Ruan ook leren en vroeg aan hem of hij dit aan hem kon leren. Dit vond die man goed en Jia’s leven veranderde want hij ging een stap de goede richting op.

Alles wat deze man Jia leerde paste hij toe en al snel begon hij online geld te verdienen. Mensen begonnen zich af te vragen hoe hij dit deed en wilden dit ook leren.

Door de zoveel vragen op zowel Facebook als in zijn vriendenkring begon het idee om een online cursus te starten. Dit moest een online cursus worden waarbij hij iedereen tegelijkertijd kon helpen een succesvolle online business op te zetten.

Unstoppable Lifestyle BV

Vanaf dit moment ontstond zijn tweede business genaamd Unstoppable Lifestyle BV. Vanuit dit bedrijf is hij mensen gaan coachen en kan je onder andere de Bol Masterclass volgen.

Hij verdiende al veel geld met zijn e-commerce bedrijf (ongeveer €20.000,- per maand), maar Unstoppable Lifestyle BV kreeg zoveel aandacht dat dit in 16 maanden tijd €3.000.000,- heeft omgezet.

Jia in de krant

Deze aandacht kreeg hij onder andere door zijn Facebook en YouTube advertentie en alle reacties hierop, maar ook door BNN, Vice, 3FM, NRC en meer. Door al deze aandacht explodeerde zijn bedrijf en inkomen en werkt hij nu met een team van 10 en heeft hij 2 compagnons. Kortom het is een zeer succesvol miljoenen bedrijf.

Jia Ruan’s leeftijd

Jia Ruan is geboren in Mei 1996 en is op dit moment 22 jaar. Veel vinden hem veel te jong om leraar te zijn. Hoewel Jia erg jong is spreek hij op een erg volwassen manier en weer hij waar hij het over hebt.

In de onderstaande video kan je een podcast beluisteren waar hij spreekt met Michael Pilarczyk. Michael is één van de bekendste sprekers in Nederland. Hij spreek met name over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, levenskunst, innerlijke rust en over zakelijk en persoonlijk succes.

In dit filmpje is Michael 49 jaar en Jia Ruan 22 jaar. Waarom ik jou deze podcast wil laten luisteren is omdat je hier snapt met wat ik bedoel dat Jia erg volwassen in zijn spreken is. Ook hoor je dat hij niet zomaar ergens over praat, hij weet precies waar hij het over heeft.

Hoeveel verdiend Jia Ruan?

Het is nu wel duidelijk dat Jia Ruan een miljoenen bedrijf heeft opgebouwd, maar hoeveel verdiend hij nou eigenlijk echt? Jia geeft zelf niet veel om spullen en de duren auto’s in zijn advertenties zijn allemaal gehuurd.

Hier doet hij zelf ook helemaal niet geheimzinnig over. Hij doet dit omdat het als marketing goed werkt en mensen die graag willen zien. Dit zal je ook wel merken als je zijn cursus zal gaan volgen.

Er gaan geruchten rond dat hij een miljoen per jaar zal verdienen. Theoretisch zal het kunnen, maar als we het aan Jia Ruan zelf vragen zegt hij dat hij zichzelf een fee van maar €2000,- per maand geeft.

Veel van zijn geld stopt hij terug in zijn bedrijf om verder te groeien en een deel geeft hij aan verschillende goede doelen.

Is Jia Ruan betrouwbaar of een oplichter?

Zoals nu wel duidelijk is ben ik erg te spreken over Jia Ruan. Dit komt vooral omdat ik zijn denkwijze en zijn manier van handelen snap. Jia leest heel veel boeken en veel van deze boeken heb ik zelf ook gelezen.

Wat hij leest zijn voornamelijk Mindset boeken. Met de juiste mindset kan je echt alles bereiken in je leven en houd niets je meer tegen. Een groot onderdeel van zijn cursussen bestaan daarom ook uit in het leren van de juiste mindset.

Een aantal boeken die heeft gelezen zijn; The Power, Think and Grow Rich, Rijke Pa Arme Pa en As a Man Thinked. Eén voor één geweldige boeken als je ook echt jezelf aanpast naar deze manier van denken.

Om nu verder in te gaan op de vraag is Jia Ruan betrouwbaar of een oplichter, Ja Jia is te vertrouwen. Ik snap dat veel mensen hem te aanwezig en te overdreven vinden overkomen. Zelf zal ik het ook een stuk minder enthousiaster als hem doen.

Maar het werkt blijkbaar wel… Jia verdiend 40% met zijn ecom bedrijf en 60% met zijn cursussen. En al zijn overdreven enthousiasme in die advertenties heeft hem in 16 maanden tijd €3.000.000,- opgeleverd!

Jia weet echt wel waar hij het over heeft en weet precies wat wel en niet werkt. Als je echt wil en je wil je er veel van je dagelijkse gewoontes voor opgeven en 100% gaan om jou doel te bereiken zal jij gegarandeerd slagen in wat hij jou gaat leren met zijn cursus.

Wat leert hij jou met zijn cursus?

Zoals ik je hierboven al vertelde leert hij jou onder andere de juiste mindset te krijgen. Dit is natuurlijk niet alles wat hij jou leert met zijn cursussen. Jia Ruan is erg goed in het geld verdienen met e-commerce en hier verdiend hij nog steeds 40% van zijn inkomsten mee.

Eén van zijn cursussen is dan ook het leren van een succesvol e-commerce bedrijf opzetten. deze cursus heet de Bol Masterclass. Dit is de cursus die iedereen wel voorbij heeft zien komen op Facebook, YouTube of Instagram.

Bol Masterclass

De marketing strategie achter deze cursus is zo goed dat Jia Ruan samen met zijn compagnon Mitchel (marketing specialist) hebben besloten hier een cursus van te maken. Een cursus om een succesvol social media marketing bedrijf op te zetten. Deze cursus hebben zij de Agency Masterclass genoemd.

Bol Masterclass

Zoals ik hierboven al vertelde is de Bol Masterclass een cursus om succesvol een e-commerce bedrijf op te zetten. Bij deze cursus leer je precies wat Jia Ruan zo succesvol heeft gemaakt in de e-commerce.

Alle technieken die hij vandaag de dag nog steeds gebruikt worden door middel van video’s stap voor stap uitgelegd. De Bol Masterclass is niet alleen een video training, het is veel uitgebreider. Als je meer over deze cursus wil weten raad ik je aan mijn Bol Masterclass review te lezen.

Agency Masterclass

Deze cursus is ontwikkeld door niemand anders dan Mitchel de marketing expert achter de advertenties van de Bol Masterclass. De strategie achter deze advertenties is zo extreem goed.

Iedereen heeft de advertentie waar Jia Ruan op te zien is wel voorbij zien komen. Natuurlijk kan dit erg irritant worden als je heb zo vaak tegen komt., maar het werkt en iedereen praat over hem.

Dit kan jij nu ook leren door middel van de Agency Masterclass cursus. Hier leer je stap voor stap hoe jij een succesvol social media marketing bedrijf opzet. Alle technieken, tips en zelfs geheimen worden onthuld en mag je zelfs één op één overnemen.

Ook over deze cursus heb een review geschreven. Als je meer wilt weten over hoe je een social media marketing bedrijf opzet raad ik je aan om mijn Agency Masterclass review te lezen.

Mijn ervaring met Jia Ruan

Ik zal eerlijk zijn. Toen ik Jia Ruan’s Bol Masterclass advertenties voorbij zag komen (soms wel 4 keer in een half uur) had ik mijn twijfels. Weet hij echt hoe je online geld kan verdienen of probeert hij alleen maar zoveel mogelijk zijn cursus te verkopen.

De meeste verdwijnen na een paar maanden, maar Jia Ruan deed dat niet. Ik volg Jia vanaf dat ik zijn eerste advertentie voorbij zag komen en heb elk interview met hem geluisterd. Zoals ik al eerder vertelde leest hij veel mindset boeken en veel van deze boeken heb ik zelf ook gelezen.

Doordat ik veel van deze boeken ook heb gelezen en zijn interviews heb geluisterd snap ik hoe hij denkt. Jia Ruan is hier om te blijven en zal niet zomaar opeens verdwijnen. Zijn doel is om de online business school van Nederland en België te worden en hij is al aardig op weg.

Dit is een podcast van Jacko Meijaard met Jia Ruan. Jacko is al 10 jaar bezig met online ondernemen en helpt hierbij mensen die dit ook willen. Deze man kent het wereldje goed en heeft Jia ook eerst een tijd gevolgd voordat hij besloot om met hem een podcast op te nemen. Ikzelf vind dit een zeer interessante podcast en dit zal jou denk ik een duidelijker beeld geven over Jia en zijn missie.

De cursussen van Jia kosten allebei net geen €1000,-. Als je twijfelt of één van zijn cursussen ook echt iets voor jou is, dan raad ik jou aan om eerst op één van zijn gratis trainingen aan te melden. Je kan daarna altijd nog beslissen of dit echt iets voor jou is.

Aanmelden op zijn gratis training kan hieronder of onder het kopje ”Wat leert hij jou met zijn cursus?”.

Misschien vind je dit ook interessant?

4 reacties op “Is Jia Ruan Betrouwbaar of toch een Oplichter?

 1. Goede review. Ik heb mezelf wat meer verdiept in Jia Ruan en geloof wel dat hij goede bedoelingen heeft met zijn cursus.

  Maar het blijft wel enorm irritant om overal zijn advertenties te zien.

  1. Hoi stefan,
   Bedankt voor je reactie! Ik snap dat je zijn advertenties irritant kunt vinden, maar dat je hem overal tegen komt betekend wel dat de marketing hier achter erg goed is.

   Jia heeft samen met Mitchel de Agency Masterclass opgezet om dit ook aan andere te leren.

  2. Ik had mezelf ook al wat meer verdiept in jia ruan en overweeg het om de curses te kopen. Alleen vindt ik duizend euro wel aan de heel erg hoge kant. Is het het waard om dat te betalen en verdien je het ook weer dubbel terug zoals hij beweert?

   1. Hoi Lucas!

    Leuk dat je overweegt de cursus te kopen. Het is een complete cursus van a tot z, maar je moet er wel 100% voor gaan. Het is niet dat je snel rijk gaat worden (dat is met niets). Mijn advies is dat je er elke dag iets aan doet (ook zaterdagen zondag). Als je dit een jaar lang elke dag doet dan zul je verbazen wat voor resultaten je gaat behalen.

    Ik snap dat €997,- voor een cursus veel geld is. Toch als je het vergelijkt met andere cursussen is dit een koopje. De 10k club van de affiliate marketing revolutie kost 1600,- en er bestaan zelfs cursussen van succesvolle ondernemers die in de duizenden euro’s oplopen.

    Of je jouw investering van 997,- dubbel terugverdiend ligt helemaal aan hoeveel energie je erin steekt. Ben je er een jaar lang elke dag een paar uurtjes mee bezig dan is het zelfs mogelijk x 10 of zelf x 20 te gaan.

    Je kunt de cursus 14 dagen uitproberen, is het niets voor jou dan kun je gewoon jouw geld terug vragen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *